2020-06-15 410 views
成日經過朗豪坊呢邊,經過見到呢間日本小店,今日終於一試。入到去裝修有舊日本風味,座位坐得幾舒服。一入到餐廳店員就招呼好好,立即比放題紙我哋點菜。基本上呢度嘅放題應有盡有,刺身、肉類、熟食、甜品、飲品,多種選擇。味噌湯幾清甜,都唔錯!仲叫咗啲刺身食,樣樣都好新鮮,放題質素幾好!肉類叫咗羊架、牛肋肉、豚拖羅、一口蒜香腸。肉類幾新鮮,肉質唔錯!蒜香腸有台式風味。叫咗雞軟骨,燒雞軟骨就算叫一人份量都好多,但係真係好好食!燒到好香脆,又有咬口。炸蝦天婦羅,新鮮炸起香脆!甜薯亦都幾好味!海鮮類揀咗虎蝦、帆立貝、多春魚及小墨魚。我鍾意食虎蝦,夠大隻爽口!多春魚要燒耐少少先夠香脆!

一入到餐廳店員就招呼好好,立即比放題紙我哋點菜。

叫咗雞軟骨,燒雞軟骨就算叫一人份量都好多,但係真係好好食!