2025-07-09
放工想chill下就揀左呢間係砵蘭街嘅西班牙餐廳🇪🇸 服務態度好好,好好客🤣仲會向客人介紹菜式😌 聽老闆講原來星期五晚就會有live band唱歌,仲有open mic🎤 去食飯都可以大展歌喉🤭 今次就揀左晚市二人套餐,有齊前菜、湯、主菜同甜品👍🏻 🔸蒜片蝦配意大利香草包蒜香味好濃郁🧄 蝦肉新鮮彈牙🦐 配埋蒜片食味道更香濃~ 香草包外脆內鬆軟,點埋橄欖油食味道都好夾👍🏻🔸椰菜花湯好creamy嘅湯,但唔會覺得膩,調味都岩岩好🥣🔸 BBQ醬烤豬肋骨🐷BBQ醬甜甜地帶點煙燻味,同軟腍嘅豬肋骨好夾😋 仲有薯條同蔬菜做配菜🥦🍅🔸經典海鮮西班牙飯🦐🦑一上枱已經聞到好香🤤上面嘅青口、蝦、魷魚好大隻!食落好新鮮👍🏻 飯粒質感剛好,亦吸收左啲海鮮精華,好鮮味😆🔸西班牙油炸鬼自家制嘅油炸鬼,炸得好香脆😋 配上面頭嘅肉桂粉同朱古力醬,甜而不膩🔸西班牙檸檬啤酒、不能說的秘密非常推薦檸檬啤酒!🍋✨ 檸檬同酒嘅比例真係岩岩好,入口帶點檸檬香,後勁係啤酒嘅微苦,但整體好易入口!特別岩女仔飲呀😍另一杯就係由唔同水果製成嘅飲品,飲落好fresh,水果份量都好慷慨🍓🫐📍#SunlightHouse (#旺角美食)#旺角
🔸蒜片蝦配意大利香草包
🔸椰菜花湯
好creamy嘅湯,但唔會覺得膩,調味都岩岩好🥣
🔸 BBQ醬烤豬肋骨🐷
🔸經典海鮮西班牙飯🦐🦑
🔸西班牙油炸鬼
🔸西班牙檸檬啤酒、不能說的秘密
📍#SunlightHouse (#旺角美食)
#旺角 砵蘭街106號地舖