2022-08-19 838 views
今日放工去咗旺角搵食,一間位於旺角地鐵站D3 出口一出就見到嘅匯倫館私房菜,這間新開無耐嘅粵菜館,屬於樓上鋪,有兩層,一樓係適合大班朋友嘅包房同埋大枱,包房最低消費價錢非常合理,而且房裏面除咗食飯仲可以唱卡拉OK,有得玩又有得食實在係一個聚會嘅好地方,2樓就係細枱,二人至八人枱都有,幾多個人嚟食都冇問題👍🏻👍🏻我哋坐低咗就見到有一個大魚缸,魚類,龍蝦,蟹類等海鮮都係即撈即煮,非常新鮮,打開餐牌,基本上你講得出嘅粵菜都有得食,而且食材價錢豐儉由人,有珍饈百味亦有平價小菜,真係食粵菜非常好選擇是日晚餐二人前🍍🐷▪️鳳梨脆皮咕嚕肉 $ 138必食推介,一上枱已經被份量嚇親,從未見過咕嚕咁大碟,用新鮮菠蘿殼放上大量咕嚕肉及菠蘿,賣相已經一流,食一口咕嚕肉,外皮超級香脆,豬肉用上豬梅頭肉,肉質非常有彈性帶爽脆,醬汁酸甜度啱啱好,超級好食,菠蘿都係用上新鮮菠蘿,店員話師傅是客人點菜單用新鮮菠蘿即切,就算係配菜青紅椒都一樣咁好食,真心好出色的一個咕嚕肉🦞▪️避風塘炒龍蝦 $ 328避風塘炒蟹就食得多,炒龍蝦都係第一次,都係經理推介,龍蝦味道帶微微香辣,好有鑊氣,肉質好爽口彈牙,龍蝦應該非常新鮮,龍蝦被炸

是日晚餐二人前
🍍🐷▪️鳳梨脆皮咕嚕肉 $ 138

🦞▪️避風塘炒龍蝦 $ 328
避風塘炒蟹就食得多,炒龍蝦都係第一次,都係經理推介,龍蝦味道帶微微香辣,好有鑊氣,肉質好爽口彈牙,龍蝦應該非常新鮮,龍蝦被炸蒜,紅辣椒,香蔥包圍着,非常惹味,而且以原隻龍蝦嚟講好抵食,喜歡食辣嘅我好味到連骨頭都唔放過

🐠▪️勝瓜魚湯浸魚肚 $ 138
一上台首先要飲啖湯先,魚湯係用大量嘅魚熬製,奶白色嘅魚湯非常鮮甜,魚肚香滑軟腍,加埋勝瓜,兩者吸收左魚湯之後味道鮮甜鮮味,每一口都有魚湯嘅味道,清新之選,簡單嘅食材變得如此好食,都係廚師用心之作

🍯▪️銀杏木瓜雪耳糖水
食完晚餐仲附送自家煲制滋潤糖水,每日煲完之後攤凍再雪凍給每位顧客,木瓜清甜,雪耳夠淋爽口,糖水唔太甜,作為飯後甜品非常滿意

✨一定會再回房的菜館,首先重點食物質素真係好高,環境一流,而且店員姐姐服務態度非常好,譬如我哋話要兩碗白飯,姐姐話不如你哋要煮一碗先,因為餸菜份量超大,驚我哋食唔晒,又好殷勤換碟加茶,這裏無論兩個人或者一大班人黎食飯都咁適合,誠心推介👍🏻