2022-09-06
旺角抵食雞煲放題🤍-🥩套餐A (19:00-21:29 $208)因為實在太多嘢食,所以小編分開幾部份嚟介紹~-🍗雞煲未食已經聞到啲雞好香,我哋嗌咗小辣,麻辣、香、辣都好夠😚雞肉多汁滑嫩,大件得嚟幾香幾入味,撈埋芫荽令到味道同埋層次都更豐富🤍🥩肉類呢個餐牛豬羊都可以選擇,牛肉方面有三種牛肉,分別係雪花肥牛、特級肥牛同埋滑牛肉🫣雪花肥牛嘅紋路唔錯,另外幾推薦滑牛肉,真係幾滑🤣🦐海鮮我哋叫咗蝦、鯇魚片、同埋是日海鮮,即係蜆🤔啲海鮮整體而言都幾新鮮,而且值得一讚嘅係啲蜆幾多汁、冇沙同埋幾大隻!-🍡其他火鍋配料選擇好多,基本嘅豆腐、丸類、墨魚滑等等都有,特別推薦大家叫鮮准山同炸芋頭條,唔係度度有得嗌🤓-🍘小食可以試吓煙肉薯仔波波,外脆內軟幾香口,仲有幾推介台灣香腸,好多汁同埋好香黑椒味😚🥬蔬菜可以喺出邊菜檔自己拎,啲菜係一兜兜咁分裝好晒😂啲菜整體嚟講幾新鮮,有幾種選擇,小編同朋友就拎咗娃娃菜同生菜,食落都唔老同幾多汁🫡🥤飲品都係出面任拎,除咗普通罐裝飲品之外,推薦大家試吓自家製飲品,尤其係冬瓜茶😚小編好鍾意飲冬瓜茶,但又好怕甜,呢度嘅冬瓜茶完全唔會太甜,又夠冬瓜味,唔會好有負擔🥰其他自家製飲品
🥩套餐A (19:00-21:29 $208)
因為實在太多嘢食,所以小編分開幾部份嚟介紹~
🍗雞煲
未食已經聞到啲雞好香,我哋嗌咗小辣,麻辣、香、辣都好夠😚
🥩肉類
雪花肥牛嘅紋路唔錯,另外幾推薦滑牛肉,真係幾滑🤣
🦐海鮮
我哋叫咗蝦、鯇魚片、同埋是日海鮮,即係蜆🤔
🍡其他火鍋配料
🍘小食
🥬蔬菜
可以喺出邊菜檔自己拎,啲菜係一兜兜咁分裝好晒😂
🥤飲品
其他自家製飲品仲有桂花烏龍同埋茉莉綠茶!
🍦雪糕
出面有自助雪糕吧,可以自己擠🫶🏻
嗰日有原味乳酪同抹茶味,原味乳酪夠乳酪味之餘唔會太甜,抹茶味嘅奶味同埋抹茶味都好足夠😍
另外可以自己加各種配料,包括脆片、椰果等等~
🥙醬汁
可以係自助醬料區調配,有蔥、蒜、炸蒜同指天椒,不過個人覺得調味料可以再多少少選擇,例如可以有各式醬料,包括麻醬等等😗
餐廳嘅環境同裝修都幾新淨幾靚,仲有啲霓虹燈係各個區域,幾有懷舊氣息☺️
另外收碟同上菜都好快,食物嘅CP值好高,如果想食抵食嘅雞煲係一個唔錯嘅選擇!
味道 8/10
服務 8/10
環境 8/10
回頭率 8/10
總評 8/10😗🤍
人均消費 $229💰
📍 18樓雞煲火鍋專門店
旺角彌敦道593-601號創興廣場18樓
(其他分店: 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心18樓)
#米食旺角 #米食荃灣 #米食火鍋 #米食放題 #米打邊爐 #米食廣東菜 #旺角美食 #旺角 #荃灣美食 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup