2022-08-17
愛上食火鍋的我,呢晚又同friend子去位於旺角嘅淥鼎記食火鍋放題。我地5:30已經入座,早到早享受,唔洗等位,仲有卡座~餐廳環境寬敞舒適,我地揀左【小寶套餐】包120分鐘放題,提供近40款火鍋配料和多款飲品,送前菜,每人只係2百頭,都幾抵食~前菜川味鹵水拼盤有鵝掌、豆腐、香腸和炸魚皮~ 我超鍾意佢碟咸蛋黃炸魚皮,超級惹味又唔會太咸~湯底我地想特別啲,揀左海皇海鮮鍋,唔洗加錢幾好,因為出面好多時比較特別嘅湯底都需要另外收費~安格斯極佳級精修肥牛、美國安格斯牛肩胛、安格斯封門柳、伊比利亞黑毛豬、黑毛豬卷腩、鮮雞件、鮮脆鯇魚片、潮汕蝦丸、潮汕墨魚丸、潮汕魷魚丸等等都可以直接係手機度落單,過一陣已經送到喇,快靚正,而且都幾好味~ 個人大愛安格斯極佳級精修肥牛和伊比利亞黑毛豬,肉味香濃又嫩滑,各式丸類和鮮脆鯇魚片都好彈牙~出面自助區都有大量火鍋配料和飲品可供自取,當中有我喜歡嘅菜、菇類、午餐肉、生根、響鈴同炸魚皮等。。。部分茶類飲品仲係自製㗎,感覺健康啲~2小時真係不停食食食,好開心、好暢快呢!
2小時真係不停食食食,好開心、好暢快呢!