2023-01-23 53 views
今日就同大家去食一間性價比幾高既燒肉店。呢間新開餐廳位於旺角通菜街,方置夠哂方便,內裡座位都幾鬆動,店員都幾Nice,搵店員幫手都好快過嚟!今次我地叫左幾份燒肉,每碟都有幾片牛,價錢幾實惠!我地就最鐘意「和牛霜降・赤身盛」、「和牛五花」,牛肉雪花紋好靚,油脂分布平衡,入口淡淡充滿油香😊。鐘意食牛脷既朋友,我就推薦「厚切牛舌芯」,每片都好厚身,咬落爽脆,中間好嫩滑。「薄切牛舌」就好抵食,薄薄燒一燒就可以食得,味道都唔錯👍🏻!除左燒肉,都仲有幾款幾抵食。「免治和牛多士」外面烘得香脆,中間免治和牛啖啖肉,啖啖滿足❤️。唔想自己燒,大家可以叫呢一份「和牛壽喜燒」,有店員會幫你即場火灸和牛,油香豐富,蘸埋壽喜燒蛋汁更加嫩滑😊!嚟到燒肉店唔食牛,都有雞肉、豬肉選擇。我地揀左呢款「京葱燒鳥丼」,雞肉燒得幾惹味,仲帶點蔥香!配埋個蛋黃濕潤度就剛剛好,蛋味濃郁更惹味🙂!我地對呢間燒肉總體感覺都唔錯😃,價錢都幾實惠,牛肉質素都🆗!大家經過旺角都不妨一試~

免治和牛多士
厚切牛舌芯