《旺角彩色塗鴉美國街頭風滑板漢堡》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧今日朋友話我去貧民窟食飯,我心唸What!!!原來佢係一個漢堡咖啡廳,餐廳內用左好多美國街頭文化嘅設計,例如滑板嘅人造斜坡同埋牆身嘅塗鴉, 加埋美國特色漢堡,好有去咗異地嘅感覺。餐廳主打漢堡,有多達9種漢堡可以選擇。黑松露芝味牛肉漢堡 $65黑松露係我其中比較鍾意嘅配搭,濃郁嘅黑松露醬鋪滿牛肉,再加上濃厚嘅芝士,同埋濃厚嘅牛肉肉汁,滋味粒粒巨蝦堡 $90出面食開嘅蝦堡通平好實心,佢地依款炸皮唔會好厚,同埋蝦肉身好爽牙,加上甜甜地嘅醬,真係好有警喜。貧民窟大魔王漢堡 $110依款係最足料嘅漢堡,有好厚肉嘅牛肉、焦糖洋蔥、薯餅、培根,薯餅嘅香脆口感,焦糖洋蔥嘅香甜,極濃嘅牛肉味,真係好有層次。另外漢堡可以加$18轉成套餐,會配粗薯條同埋汽水/果汁。另外仲可以+$10轉成甜薯條、芝士墨西哥粟米片、炸洋蔥圈。樽裝啤酒 套餐-$10MANGO LASSI 芒果奶昔啤酒_ 330ml芒果味嘅手工啤,淡淡香甜嘅芒果味,好值得試下。Smoothie 套餐-$10士多啤梨 / 藍莓/香蕉朱古力 / 芒果 / 朱古力$48
《旺角彩色塗鴉美國街頭風滑板漢堡》

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

餐廳主打漢堡,有多達9種漢堡可以選擇。

黑松露芝味牛肉漢堡 $65

滋味粒粒巨蝦堡 $90

貧民窟大魔王漢堡 $110

樽裝啤酒 套餐-$10
MANGO LASSI 芒果奶昔啤酒_ 330ml
芒果味嘅手工啤,淡淡香甜嘅芒果味,好值得試下。

Smoothie 套餐-$10
士多啤梨 / 藍莓/香蕉朱古力 / 芒果 / 朱古力
真材實料嘅奶昔,啖啖果肉,奶昔creamy又濃密。

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!

∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

Ghetto Cafe (旺角)
旺角黑布街13號地舖