2021-10-29 20 views
好耐都無去貓Cafe,網上見到呢間位於旺角的「喵界」,立即行動去吸貓,小店新開所以人流唔算多,客人都可以盡情同貓貓玩,裝潢以白色為主,有白色低身枱及白色梳化,仲有吊椅、部份萬聖節裝飾。感覺簡單乾淨,而且都好舒服,好夠空間感,同貓貓互動也有足夠空間。一入小店,就由店主用消毒噴霧幫客人消毒,我自己就習慣玩前玩後都去廁所洗手入到店內,已經見到5-6隻貓,佢地好奇會即刻走近客人,之後貓貓就會行開,我起初有點緊張,因為未熟識貓貓性格,店主講解完,又提供玩具「逗貓棒」 (係老鼠公仔),之後就同貓貓瘋狂玩,較年輕貓貓比較活躍,所以想影相打卡可以搵唔太郁動的貓貓。麥喵冰用「麥精」製成的沙冰,都打得好細滑夠哂冰凍,味道唔會太甜,係普通麥精味。當然主要目的來探望貓、親近一下、同貓玩下......打卡一流,所以來呢度飲野就夠,因為大部份時間都陪貓貓。除了凍飲款式都多,有沙冰系列、梳打系列、特飲、紅茶、朱古力、奶茶、咖啡、檸茶/水、罐裝飲品......還有部份熱飲。有數隻貓貓就係貓屋入休息,都盡量唔打擾佢地,好快咁影左相打卡就OK。成人收費: (每小時計)一小時 $88,每小時包一杯飲品,其後每小時 $68兩

麥喵冰

成人收費: (每小時計)
一小時 $88,每小時包一杯飲品,其後每小時 $68
兩小時 $139,每小時包一杯飲品,第三小時 $58,送吸貓零食一包
三小時 $179,每小時包一杯飲品,其後每小時 $48,送吸貓零食兩包
2021-10-28
$88 (Dinner)