平日係旺角都會係呢間餐廳門口等巴士番屋企, 我又手痕痕揭過佢地放係門口既MENU, 不過一路都無勇氣去試, 因為呢間餐廳係地牢, 我又成日懷疑個頭有好多唔正經既地方(我份人疑心好大下), 所以一路好奇但係無去試, 直到係一個專講BEAUTY既BLOG度, 有位女生分享一篇食文, 正正就係間LIVE HOUSE, 我睇完之後覺得D野食好吸引, 亦因為見到係好評, 終於拎起心肝去試.星期五晚我地大約6點半去到, 唔駛等位, 亦可以講係有大把位, 初初都有少少擔心, 點解間餐聽會無人, 係咪因為D野唔好食呢? 佢地D位又舒服嫁喎, 咁咩原因呢? 但係都一場黎到, 當然照食啦, 我地叫左個2人SET, 佢D餸名我已經唔記得, 但係我好ENJOY個晚既DINNER, 因為佢地會慢慢每度菜上, 令我有食法國餐既感覺, 初初又擔心就咁睇份MENU, 我咁大食, 夠唔夠飽嫁? 但係一路食我就越有信心, 佢地每一度菜都煮得好好食, 係出奇地好食, 無諗過係MK會有咁既水準, 我無諗過一個普通既白汁火腿通粉都可以煮得咁好味, 好味到我要同佢地個經理講: 你地D野好好食喎, 佢地都有講, 廚師好用心去煮,

星期五晚我地大約6點半去到, 唔駛等位, 亦可以講係有大把位, 初初都有少少擔心, 點解間餐聽會無人, 係咪因為D野唔好食呢? 佢地D位又舒服嫁喎, 咁咩原因呢? 但係都一場黎到, 當然照食啦, 我地叫左個2人SET, 佢D餸名我已經唔記得, 但係我好ENJOY個晚既DINNER, 因為佢地會慢慢每度菜上, 令我有食法國餐既感覺, 初初又擔心就咁睇份MENU, 我咁大食, 夠唔夠飽嫁? 但係一路食我就越有信心, 佢地每一度菜都煮得好好食, 係出奇地好食, 無諗過係MK會有咁既水準, 我無諗過一個普通既白汁火腿通粉都可以煮得咁好味, 好味到我要同佢地個經理講: 你地D野好好食喎, 佢地都有講, 廚師好用心去煮, EVEN連個通粉亦唔例外, 我好鐘意食羊, 我地要5成熟, 出黎個效果好好, 肉質好嫩滑, 味道亦好好, 佢地既水準係好貫徹始終, 由頭盤到最後個甜品都係一絲不拘.

我好唔客氣咁問個經理, 點解你地D野咁好食, 但係得咁少客, 原來佢地一路都以做PRIVATE PARTY為主, 好少OPEN做街客, 所以可能唔係好多人知有佢地呢間餐廳, 同埋佢地逢星期一, 三係有LIVE BAND, 我下次都會揀呢2日去會下佢地隊BAND, 最後要讚下佢地既STAFF, 個個都好NICE好有禮貌, 而家香港地好多做緊服務性行業都已經唔記得乜野叫SERVICE, 所以你地要KEEP住咁NICE既態度呀~~~加油~~

2011-08-12
$160 (Dinner)