2018-09-06 54 views
朋友帶我食私房菜,去到門前,果然好隱閉。如果唔係朋友仔帶路,都有點難搵。按門鍾就有熱情的店員來開門,入內令人好驚喜。好公主式的白色大梳化,仲有花花牆,實在令人心情大好。店內環境都令人感覺幾舒適,開放式廚房開揚但唔會太嘈。座位分隔闊落,夠空間同私隱度。一切交哂比朋友發辦,我就開心等食。先來麵包麵幾夠誠意,有三款牛油。蕃茄微酸、黑松露夠香、海鹽超滑。前菜係薯絲炸蝦,又脆又香口。鵝肝多士,好豐富的油脂,而且配些甜甜的醬,好Rich!鵝肝mouse就好滑好香,仲有魚子粒點綴。龍蝦湯,好重酒香,非常正宗。輕煎帶子龍蝦湯意大利飯,飯粒有少少過熟,但帶子就滿分,邊香肉軟。海鮮雜燴係龍蝦湯底,好正!當中有我最愛的cod fish,滑一滑又有豐富魚油。朋友個牛面肉,好入味好軟,就連薯泥都好味。最後仲有靚到爆的甜品作結,超滿足。

一切交哂比朋友發辦,我就開心等食。

前菜係薯絲炸蝦,又脆又香口。

鵝肝多士,好豐富的油脂,而且配些甜甜的醬,好Rich!

鵝肝mouse就好滑好香,仲有魚子粒點綴。

龍蝦湯,好重酒香,非常正宗。

朋友個牛面肉,好入味好軟,就連薯泥都好味。

最後仲有靚到爆的甜品作結,超滿足。
2018-05-31
$500 (Dinner)