2022-09-05
今朝啊囡話早放學想食串燒,我啦啦聲Book定深水埗間「一喜燒」滿足下大小姐既需要。入到去環境都幾闊落,坐得舒舒服服☺️!同啊囡Share 一份爆珠紅糖冰粉❄️,真係好爆!! 平時見D網紅推介得多,原來夏天食係可以甘爽。冰粉凝固既程度又岩岩好✅,賣相又靚又BlingBling✨✨燒秋刀魚方面,一條條肥美飽滿的秋刀魚放在眼前,絕無❌腥味,放在炭爐上燒至焦香四溢。淺嘗一口,醬汁香甜濃郁,超惹味! 燒潮汕特色魚皮餃就不得不提,潮汕菜一直注重“鲜”👍🏻,食材鲜的確好緊要。「一喜燒」成功做到呢點,味道鮮美香爽,保持潮汕地方風味😋。燒羊腰串,圍著一圈厚厚的脂肪,經過一輪炭烤🔥之後,油脂逼出來外皮也烤的剛好焦脆。鲜香到不得了!!!食物方面overall 嚟講都好正!啊囡同我今餐食得好開心,啊囡話下次叫埋D同學仔黎食,開❤️「一喜燒」!