香醇湯頭配筋道麵條🍜一口大片🐷叉燒, 一口濃湯🥣每一口是滿足好滋味, 日本國民美食拉麵誰與爭風? 😤來自日本富山縣並收穫日本東京拉麵Show 5年🥇冠軍富山拉麵在「老銅」, 安排!!!🫡位置位於核心地方鬧市銅鑼灣的內巷希雲街柳暗花明食富山拉麵~~🍜環境木系裝潢及拉麵吧台, 有仿如置身日本的感覺之前的期間限定仲有crossover 唔同卡通人物, 好岩食住拉麵去打卡啊~~~📷食物除了主菜拉麵🍜, 餐廳亦有提供小食🧆及甜品🍮肉汁滿滿餃子🥟五隻飽滿餃子, 咬開有豐富菜肉內餡, 肉汁蜂擁而上, 皮薄餡靚串燒雞軟骨🍗用海鹽提味的雞軟骨十分爽脆, 鮮味十足冠軍黑醬油拉麵🍜日本東京拉麵Show 5年冠軍, 人氣推薦是也不同一般拉麵湯底, 冠軍黑醬油拉麵反而清徹帶炭香, 不會有油膩感覺令人不禁飲起湯來魚介黑醬油沾麵🍜淡淡魚介香加入黑醬油沾麵汁, 清清地令沾麵蕎麥香味更出色, 麵質更爽彈鮮泡蜂蜜綠茶🍵冷泡的蜂蜜綠茶,甜度適中,帶陣陣綠茶香而家2人👯‍♂️同行️送每人一客沖繩入口豬軟骨 或 士多啤梨/抺茶布甸(2選1)️4人👯‍♀️👯同行️送每人一客沖繩入口豬軟骨+士多啤梨/抺茶布甸 早知叫多兩個fd子同行咁就可
香醇湯頭配筋道麵條🍜
一口大片🐷叉燒, 一口濃湯🥣
每一口是滿足好滋味, 日本國民美食拉麵誰與爭風? 😤

位置

位於核心地方鬧市銅鑼灣的內巷希雲街
柳暗花明食富山拉麵~~🍜

木系裝潢及拉麵吧台, 有仿如置身日本的感覺

食物
除了主菜拉麵🍜, 餐廳亦有提供小食🧆及甜品🍮

肉汁滿滿餃子🥟

串燒雞軟骨🍗

用海鹽提味的雞軟骨十分爽脆, 鮮味十足

冠軍黑醬油拉麵🍜

日本東京拉麵Show 5年冠軍, 人氣推薦是也
令人不禁飲起湯來

魚介黑醬油沾麵🍜

鮮泡蜂蜜綠茶🍵

冷泡的蜂蜜綠茶,甜度適中,帶陣陣綠茶香

早知叫多兩個fd子同行咁就可以食哂豬軟骨+士多啤梨/抺茶布甸 😆

我地揀了:士多啤梨布甸🍓

士多啤梨布甸🍓
特濃牛奶布甸口感超順滑
草莓及牛奶味就是最好的搭配, 奶白十足
小小奶凍化解充斥口腔的濃郁醬油味
作為醬油拉麵盛宴的完美句號, 一定要叫埋👏🏻👏🏻👏🏻