同嘴刁嘅朋友喺銅鑼灣覓食,試左呢間由日本人主理嘅沖繩縣期間限定菜式🪸細心烹調,味道超讚😋👍🏻剌身拼盤3種二人前 $1981 set 試齊3款刺身,有鏗魚、間八魚同北海道帆立,鮮甜好味。沖繩產車海老壽司$96沖繩直送,材料新鮮,肉質爽口彈牙😋水雲Oden $68清甜嘅關東者煮😆有沖繩盛產嘅水雲,入口軟腍👍🏼白蘿蔔無渣,浸滿湯汁,温暖又滋潤嘅一道菜。天婦羅車海老$48炸皮酥脆透薄,我最鍾意啜蝦頭🦐🤣特別香口!蝦嘅肉質都夠彈牙。Chura Hi 沖繩香檸Sour蘇打+燒酎,仲有清新香檸味,用黎配串燒真係好爽✨燒鳥拼盤 $154呢度嘅串燒好高質!呢個拼盤一次食齊雞嘅不同部位,有雞腿肉、雞軟骨、腎、雞皮同肝。雞肉嫩滑多汁,各個部位都處理得好好😋 雞皮炸得超酥脆,但又唔會有肥膩嘅感覺🤤自家製味噌串豚 $38燒•厚切牛舌 $58/串燒鳥拼盤有驚艷到!即刻都追加埋厚切牛舌同味噌串豚。牛舌厚身彈牙,肉味香濃;串豚嫩滑,又有油脂香味✨燒飯團 $38朋友係燒飯團嘅fans,呢度嘅燒飯團就啱曬佢。外層烤得剛剛好,有少少焦香,加埋脆身紫菜,非常香口!迷你醬油腌金槍魚蓋飯 $168呢個蓋飯唔算迷你,醬油醃製嘅金槍

剌身拼盤3種二人前 $198

沖繩產車海老壽司$96
沖繩直送,材料新鮮,肉質爽口彈牙😋

水雲Oden $68

天婦羅車海老$48

Chura Hi 沖繩香檸Sour
蘇打+燒酎,仲有清新香檸味,用黎配串燒真係好爽✨

燒鳥拼盤 $154

自家製味噌串豚 $38
燒•厚切牛舌 $58/串

燒飯團 $38

迷你醬油腌金槍魚蓋飯 $168
呢個蓋飯唔算迷你,醬油醃製嘅金槍魚鎖住鮮味,魚身細嫩肥美。

今次嘅菜式全部都好令人回味✨ 我特別鐘意佢有包廂房,裝飾又温馨舒適,同朋友傾計就最啱😙🙌🏻