2018-07-14
唔知大家知唔知中環嘉咸街,係旅遊勝地📍因為一幅壁畫,好多人去影相📸我自己都去過幾次影相,幅畫行上少少有幾間食店,今次就試左其中一間😋聽說係來自日本,老闆都係日本人呢👨🏻🍳-🔹Avocado burger($78)上下層漢堡包烘得微脆,最吸引我係面頭個隻太陽蛋😍個蛋黃好大,好似呼喚緊我咁啊🤤熟度剛好,蛋黃流滿個burger增加少許濕潤感👍🏻中間和牛漢堡好juicy,配埋牛油果食,整體食落好Soft,口感好好😋-🔹Minced Wagyu Beef Cutlet Burger($98)另外點左呢款,上下層包一樣烘得微脆🔥中間係吉列和牛,炸得好脆口,不過食落就偏乾左少少🤔不過有好多菜絲同沙律醬,可以中和返,食落無咁寡🥗▫️Nachos Small(+$50)👅係我好鍾意既墨西哥脆片😍有啲肉醬、酸忌廉沙律醬,真係好好味❤️雖然佢話係small,但我覺得都好大碟😳-🔺餐廳好貼心,準備左L形紙,比你包住個包食🍔咁啲汁/配料唔會跌到周圍都係,又唔會整污糟雙手🤲🏻
🔹Avocado burger($78)