sansan1222
日想夜想的waffle... 真係好好食! 變肥豬都冇計 lol
sansan1222
Level 2
2013-08-27
Follow
其實唔止一次來食喇, 因為朋友介紹, 加上小儀又有介紹過, 個人又好中意食waffle, pancake 呢type既野 (其實應該係中意食d syrup同cream lol女仔係咁嫁啦, 又話肥又要食), 所以就來了!

店不是很大, 不過都ok既, 枱同枱之間唔算太迫, 呢到都正常, 中環d租咁貴, 忍下啦~

我食過煙肉鑊仔, 豬肉鑊仔, salmon penne, chicken pasta 同肉醬意粉, 頭3樣好食, 之後2樣正常, 不過冇咩特別要求, 因為人地都叫得做green WAFFLE diner, main course其實係dessert!

waffle!!
lunch set送埋果個waffle, 唔錯, 不過冇咁熱, 硬食小小, 但都好好食~
A La Carte menu我食過original, pandan同chocolate, 我最中意pandan果隻清新的味道, 加上cream同syrup, 真係好好食, 次次食完都好開心的呀

本身我成日去風月堂食, 但黎完呢到之後, 我冇再去過風月堂食, 風月堂都好好食, 我冇話唔好食, 但一來中環上班lunch time 可滿足口腹之慾不用在weekend出去迫到喊的旺角同cwb, 二來, 佢個texture再鬆軟d,  同埋可以任落syrup, 咁就已經加大分啦!(clapping and screaming!!!)

強烈推介大家來試!

但要記住, 星期一是不開門的!~ 所以唔好辛辛苦苦行上去gradham st 先發現沒開門~~
同埋有一次我order takeaway, 友善的店員已在電話提醒, 外賣會"林"哂, 但我太想食, 照叫, 結果回到公司, 失望,,,,,,,,,,, 真的"林"哂moist哂了~

所以大家都dine in吧!

額外個人感受:

唔知點解, 食waffle我是不喜歡加fruit, 但我又好中意食生果, 可能因為生果d水份dic 左落個waffle到冇咁好食~ or我太愛cream and syrup 了~~~ lol

Like
Ratings