2022-06-06
ෆ⃛ 一汁一菜 ෆ⃛「一汁一菜」是日本料理菜單中最簡單的組合,内容是一碟醬菜,一碗飯以及一碗湯,好有日式的簡約溫馨的感覺*ˊᵕˋ)੭♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ 湯+一品料理+ 日本米飯 $69 ♪ 呢個係一人套餐,會包括一個湯,一個小菜同飯或者沙律🥗揀咗北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯,豆乳味道唔濃,入面嘅材料有西蘭花、紅蘿蔔、粟米同雞肉,整體比較似粟米濃湯甜甜地咁,飲晒真係好飽肚🌽小菜揀咗番茄菠菜雞肉卷,整體調味都係淡淡的,主要都係靠蕃茄芝士味,係健康嘅感覺٩ ۶ 而米飯可以揀轉沙律,沙律菜幾新鮮,驚食飯太飽都可以揀菜˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.75 / 5 湯+咖喱飯 $89 ♪ 湯揀咗一汁一菜和牛羅宋湯🐮入邊嘅材料有蘿蔔、薯仔同3 4舊牛肉,整體飲落係冇咁酸比較天然仲蕃茄整嘅嘅羅宋湯。飯係濃香牛肉野菌咖喱飯,食落係好濃嘅日式咖喱,但係唔會偏甜(´▽`)牛肉同埋野菌數量都好多,配埋珍珠米食好滿足!仲可以追加 $10蜜桃紅茶,飲落唔會太甜!ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5✎ 總括:係
湯+一品料理+ 日本米飯 $69 ♪
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.75 / 5
湯+咖喱飯 $89 ♪
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5
✎ 總括:係調味簡單嘅日式簡約料理,會係營養均衡嘅一餐
ෆ̈ 一汁一菜 (尖沙咀)
✇ 地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2層B227A號舖
Follow ig for more reviews: eatwithnnat✨