銅鑼灣有一層商場,聚集幾間大家樂集團既餐廳,其中一間餐廳feel好似日式家庭餐廳,有日,西式菜,甜品。叫左照燒雞扒配日式蛋飯($98),三文魚明太子鰹魚汁意大利麵($98),dinner set配餐湯/沙律,餐飲,梳乎厘班戟配北海道牛乳雪糕($98)。揀左餐湯,以大杯裝住,有別於一般用湯碗。蕃茄濃湯好大陣蕃茄味,面頭已經放左幾粒脆脆地既麵包粒,浸完之後,外軟但內仲脆脆地,唔錯。食到有蕃茄粒,不過略為鹹左dd。份量比平時飲既感覺多d。照燒雞扒既香又脆,肉質嫩而唔"鞋",而且熱辣辣送上枱。炒蛋厚厚地,鋪係飯上面,滑而唔會煮得太老。飯方面,唔係普通平時食到既飯味,食既時候,帶有少少麥味((?),幾特別。三文魚少少一舊係面頭,同雞扒set比較,價錢一樣,但就失色左少少。因為尼個健康清新d,如果覺得冇味道,就可以拌勻明太子。個人覺得明太子太鹹,所以冇拌勻都一樣好食。有大量菇菌一齊煮意大利麵,賣相唔錯。第一次食梳乎厘班戟,餐廳亦做到上枱效果可以搖下個碟,班戟就會郁下郁下。一碟有3件,有鬆軟既口感,唔會話好多空氣係入面,所以唔係只係食緊好多空氣。配有糖醬,雪糕,少少水果拌碟,雪糕同班戟一凍一熱,口感

叫左照燒雞扒配日式蛋飯($98)三文魚明太子鰹魚汁意大利麵($98)dinner set配餐湯/沙律,餐飲梳乎厘班戟配北海道牛乳雪糕($98)
餐湯(蕃茄濃湯)

照燒雞扒配日式蛋飯

梳乎厘班戟配北海道牛乳雪糕

第一次食梳乎厘班戟,餐廳亦做到上枱效果可以搖下個碟,班戟就會郁下郁下。一碟有3件,有鬆軟既口感,唔會話好多空氣係入面,所以唔係只係食緊好多空氣。配有糖醬,雪糕,少少水果拌碟,雪糕同班戟一凍一熱,口感唔錯。

整體,環境舒服,鍾意坐幾耐都冇問題,侍應服務亦好。設有水吧,想飲水就自己動手。
2018-10-16
Type of Meal
Dinner
餐湯(蕃茄濃湯)
照燒雞扒配日式蛋飯
梳乎厘班戟配北海道牛乳雪糕