2025-07-30
🐷📌 #豬西食九龍 #豬西食長沙灣
.沖繩二段料理主打日式創意定食🥰 入咗之後都見到好多人嚟食🥰 最受歡迎嘅應該係佢哋嘅甜品,因為係波提冬甩🥰😭😭搭配唔同嘅食法🥰.🐷卡邦尼明太子忌廉烏冬🐷配黑糖柚子醬油雞
烏冬掛滿濃郁明太子忌廉醬🥰 用熱辣辣嘅石鍋裝住! 好creamy 😆 蛋香十足😆雞肉用黑糖柚子醬油慢煮,帶鹹甜果香,肉質嫩滑,份量夠足🤣 (當然啦再比多啲我都ok食得到落去架!)😋😋.🐷明太子烏冬🐷配黑糖柚子醬油鯖魚
烏冬滑溜彈牙,我哋加咗隻溫泉蛋,所以都係份外嘅creamy,明太子鹹香十足~鯖魚肉質結實,帶微微黑糖甜,再加柚子香,味道層次分明😋.🐷明太子肉鬆餃子🥟
外皮脆口,內餡明太子混合肉鬆,味道鹹香中帶輕微辣感,每啖都好惹味。我哋嗌咗個醬分開上,自由控制醬嘅份量😆.🐷沖繩獅莎酥冬甩配雪糕
海鹽波提冬甩炸得鬆脆帶香氣,就咁食已經好香!而且中間好煙靭,配上冰凍雪糕,口感特別🤣,沖繩獅莎酥其實係Croffle來的,好脆口架!.🐷冬甩雪糕乳酪布甸
乳酪布甸滑溜帶清新酸香,中間夾層冬甩同雪糕,食落軟滑又香甜.🐷檸檬柚子梳打
檸檬同柚子果香突出,飲落非常清新消暑🤣🤣.沖繩二段料理
📍長沙灣
沖繩二段料理主打日式創意定食🥰 入咗之後都見到好多人嚟食🥰
🐷卡邦尼明太子忌廉烏冬
🐷配黑糖柚子醬油雞
🐷明太子烏冬
🐷配黑糖柚子醬油鯖魚
鯖魚肉質結實,帶微微黑糖甜,再加柚子香,味道層次分明😋
🐷明太子肉鬆餃子🥟 外皮脆口,內餡明太子混合肉鬆,味道鹹香中帶輕微辣感,每啖都好惹味。我哋嗌咗個醬分開上,自由控制醬嘅份量😆
🐷沖繩獅莎酥冬甩配雪糕 海鹽波提冬甩炸得鬆脆帶香氣,就咁食已經好香!而且中間好煙靭,配上冰凍雪糕,口感特別🤣,沖繩獅莎酥其實係Croffle來的,好脆口架!
🐷冬甩雪糕乳酪布甸 乳酪布甸滑溜帶清新酸香,中間夾層冬甩同雪糕,食落軟滑又香甜
🐷檸檬柚子梳打 檸檬同柚子果香突出,飲落非常清新消暑🤣🤣
沖繩二段料理 📍長沙灣長沙灣道680號麗新商業中心1樓105號舖 .
#吃貨日常 #香港 #日式料理 #創意定食 #烏冬 #明太子 #冬甩 #甜品 #長沙灣 #九龍 #長沙灣美食 #hkfoodie #foodiehk #長沙灣好去處 #長沙灣美食