2021-05-14
今日同同事👭見到有間新開既丼餐廳🍴見入邊都幾多人食,我哋等左陣位就拿拿臨入去食晏了😬同事本身就好鍾意食牛肉🐃呢碗香煎頂級牛肉配海膽丼就啱晒佢!反而我就比上面片海膽吸引咗🤪......呢度嘅飯醬汁係自家製,牛肉煎到好香咬落又唔韌!海膽好有鮮味👍唔錯芒果熱情果梳打🍹芒果🥭當造夠哂甜同酸酸地熱情果梳打汽水溝埋完全配合得剛剛好🤪而我就叫左角切魚生丼🍚及青瓜青蘋果沙冰🤗成碗飯🍚上面鋪滿左好多魚生同蟹子圍住中間仲有粒蛋黃!第一次食魚生日本飯有生蛋黃配搭感覺幾特別!魚生部份有基本嘅三文魚🍣吞拿魚及油甘魚,食落去都好新鮮,而且每啖飯都由蟹子提鮮,食到唔停口🙆♀️青瓜青蘋果沙冰🍹外邊熱辣辣飲返杯沙冰真係好解渴🤤入口有青蘋果🍏及青瓜獨有嘅味道☺️面頭仲有幾片青瓜食落仲好爽脆👍另外仲叫左日本雞軟骨棒餃子🥟share食!好鍾意餃子入面既雞軟骨粒😉食起上嚟卜卜脆又唔會煎到亁哂🤤
見入邊都幾多人食,我哋等左陣位就拿拿臨入去食晏了😬
而我就叫左角切魚生丼🍚及青瓜青蘋果沙冰🤗
另外仲叫左日本雞軟骨棒餃子🥟share食!
好鍾意餃子入面既雞軟骨粒😉食起上嚟卜卜脆
又唔會煎到亁哂🤤