有啲餐廳第一眼睇好靚但就係第一眼靚之後就冇喇有啲餐廳就係睇完第一眼之後望多眼又多啲嘢發掘今次呢間餐廳好似眼光去到邊就係一個構圖就有一個有趣嘅細節店員帶我地門口轉左穿過條好靚嘅走廊先到座位我最鍾意就係望向佢地個balcony個圓拱門望出去啱啱就係清真寺有一剎那錯覺自己喺伊朗但係清真寺後面又係尖沙咀燈閃閃嘅高樓大廈個構圖好夢幻淨係本餐牌男朋友點完菜都仲keep低望咗好耐因為佢封面個皮面同埋入面嘅書頁都靚到好似圖書咁食物係fusion菜份量唔多 但係係會好食到complain唔到反而係覺得 好彩份量唔多可以試多啲嘢好似碟黑鱈魚碗仔翅感覺就好似平時食嘅碗仔翅係720p而佢係4k版咁有種將啲味道高清咗嘅感覺仔細諗可能因為平時碗仔翅就係豉油麻油鹽胡椒粉 靠冬菇帶出鮮味 靠馬蹄粉打芡令佢夠飽肚但佢就係加咗好多真材實料碗仔翅上面有魚子 翅好似真係真翅出門口時門口有個屏風同類似日間床咁嘅地方聞到好好聞嘅香水味好似仲有得行入寺想行前多步先發現原來只係洗手間嗰兩張日間床定梳化唔知用唻做咩 但佢就係咁奢侈有個唔知用唻做咩嘅地方Menu有段chef words係咁 “Food and books deliver
有啲餐廳第一眼睇好靚

唔知用唻做咩
但佢就係咁奢侈
有個唔知用唻做咩嘅地方

Menu有段chef words係咁
“Food and books deliver the same way. Some may amaze you at the first sip; Whereas some takes time to draw your obsession from bite after bite.”

我覺得間餐廳係有心impress you in both ways.