2023-01-20
最近喺將軍澳好Hit嘅一間餐廳,Weekend即係黎遲啲都冇位,今次同朋友都係嚟搭枱先坐到!我欣賞呢度嘅係雖然位置都幾密,但係裝修同擺設令到感覺到有個人空間~係時候講吓嘢食啦蒜蓉娃娃菜粉絲呢度嘅錫紙盒食物份量都幾大,蔥同蒜蓉配上娃娃菜,殺菌重口味嘅同時帶着清菜,新鮮熱辣送上!黑松露芝士撈丁無論賣相同味道都好吸引,但呢個切記要盡快食,因為焗住左好易令到個面會淋!墨西哥烤粟米呢個都值得一試,個墨西哥粉帶住鹹同甜味,配上粟米嘅香味都係一個幾唔錯嘅小食蒜蓉烤茄子燒烤店必要,大塊抵食惹味,唔使多講!肉類咁多種串燒肉個人最深刻都係烤小牛肉同Q彈小鮮肉,前者肉味重肉汁多,後者有種香烤豬頸肉嘅感覺,豬味濃而香!另外烤雞肉都唔錯!糖粉麵包雖然叫落好似好唔抵得一塊麵包,但配料烤麵包味道同你燒野食都好唔同!脆身配上糖粉算係另類香口甜品!
蒜蓉娃娃菜粉絲
黑松露芝士撈丁
墨西哥烤粟米
蒜蓉烤茄子
燒烤店必要,大塊抵食惹味,唔使多講!
肉類
另外烤雞肉都唔錯!
糖粉麵包