2013-02-20
我位best friend 在2月頭生日, 15/2 個晚同佢慶祝個日我下午就去唔同西餅店睇birthday cake去到凱施餅店, 就睇中左呢個黑森林蛋糕, 因為:1. 呢個黑森林蛋糕上個粒士多啤梨好紅好靚, 俾人的感覺係早上好新鮮整出黎ge加上成個黑森林蛋糕外面都有朱古力碎, 呢個亦係黑森林蛋糕所需要ge;唔夠朱古力碎, 會令黑森林蛋糕失色不少2. 價錢好合理, 好抵食3. 加$5 就有那個食得ge Happy Birthday 牌到真係切開左, 果然無令我失望 從蛋糕ge 顏色, 深啡色, 就知道餅店師父用左唔少朱古力粉, 真材實料cream 同蛋糕ge 比例亦好恰當食落去, cream 同蛋糕互相融合, 好sweet, 好好味加上個蛋糕真係好鬆軟, 亦即係話呢個黑森林蛋糕好新鮮, 證明我係睇啱左呢個蛋糕ge 我d friends 亦食得津津有味, 食得好開心2個可改善之處:1. 個食得ge Happy Birthday 牌可以係牌下低整個插位插落個蛋糕度, 以免拎去目的地途中個牌就從蛋糕上跌落黎2. cream 個層可加多少少啫喱糖, 就更delicious la !整體而言,
個日我下午就去唔同西餅店睇birthday cake
去到凱施餅店, 就睇中左呢個黑森林蛋糕, 因為:
唔夠朱古力碎, 會令黑森林蛋糕失色不少
2. 價錢好合理, 好抵食
cream 同蛋糕ge 比例亦好恰當
我d friends 亦食得津津有味, 食得好開心
2個可改善之處:
整體而言, 4個字形容: 好食抵買