2018-10-10
是日與老友聚下,因為知佢中意食日本拉麵,特意揀左呢間,入坐時落單,見到依間都幾特別,一般的店麵質都有得選軟硬度,但e間冇,結果真係有驚喜。入門口時店員好有禮貌,拉麵師父會主動以親切笑容歡迎,好有係日本食野的感覺😍神虎精選,乜都有就岩哂我🤭精選神虎正式登場🤣一般拉麵店真心冇咁足料,$118真心抵食,你唔好以為你已經睇到哂有乜餸,其實係拉麵同湯之間仲有一大塊叉燒隔住左,再配搭香濃的豬骨湯底,湯底香濃,肉質既軟又嫩👍🏻👍🏻e塊極叉燒入口有點溶化,一碗面食到幾種唔同感覺,的確好野老友點左碗黑虎,佢大讚湯底夠濃之外,佢特別喜愛果2粒手打肉丸,肉味夠鮮再配上個湯,食到佢笑笑口。另外再叫左2個小食,炸雞塊,即叫即做冇馬虎,炸到外脆內軟,岩岩好我個人覺得其實可以唔洗點沙拉醬都好好味~最後不得不提的是神虎餃子👑 果然係神❗煎到底脆外軟,最緊要係餡料多,肉夠鮮,同平時食的好唔同,真心對推介。我都食過唔少日本拉麵,e間都拍得住日本風味,我就覺得算係幾高質👍🏻值得一試。
神虎精選,乜都有就岩哂我🤭
e塊極叉燒入口有點溶化,一碗面食到幾種唔同感覺,的確好野
我個人覺得其實可以唔洗點沙拉醬都好好味~
最後不得不提的是神虎餃子👑 果然係神❗