2020-05-21 357 views
近來疫情稍為緩和,係時候約下友人出來聚下食下飯先,大家決意要我決定去食D咩,諗左一陣後,就決定去食番個蒸氣鍋先。晚上收工後坐地鐵到深水埗,只需步行數分鐘,黃金商場內有一間潮福,專門食蒸氣鍋,這是我第二次幫襯佢地.一入店內,職員即時上前招呼問你想食咩,如想食蒸氣鍋會安排一張枱俾你 由於大家想食得自在D,唔想就住就住,於是乎我地揀左任飲任食,每位$394已包加一茶介醬油可先行揀選粥底,我地揀左南瓜排骨粥,另外有三款指定食物,有紅燒乳鴿(每位半隻),蜆盛(大花甲同蜆仔),半邊龍蝦呢度會有專人幫你手蒸埋,調較好時間,鐘響跟住食得另外,每位一盅燉湯,蟲草花螺頭湯自選四款海鮮,見佢地即時係魚缸撈出黎啤酒都可以任飲,我地飲左多支Asahi其他任食配料

呢度會有專人幫你手蒸埋,調較好時間,鐘響跟住食得

另外,每位一盅燉湯,蟲草花螺頭湯

自選四款海鮮,見佢地即時係魚缸撈出黎

啤酒都可以任飲,我地飲左多支Asahi

其他任食配料

2020-05-20