2018-06-27
好小日式居酒屋會有三文魚放題食,今日來到長沙灣就⼀於試一試。胡麻醬三文魚沙律胡麻醬一向都是我最愛,加係沙律都係一樣咁好食👍🏻三文魚切了粒伴在沙律上,食落好惹味同開胃。生菜食落都好爽口。三文魚冷麵小店既三文魚都好新鮮,食落三文魚味十足,肥瘦厚度適中。冷麵都處理得好好,食落夠凍同爽口。冷麵上伴左魚子,食落每一啖特別充滿口感。花之戀三文魚厚厚地包住飯團,有小小沙律醬再加上滿瀉既魚子,口感相當不錯。三文魚壽司三文魚大塊到飯團都看不到,三文魚夠凍,食落非常新鮮。三文魚刺身三文魚刺身肥瘦適中,口感相當不錯。三文魚手卷三文魚手卷裡面除左手卷外,仲加左好多其他配料,包捨魚子同腐皮,所以食落一點都不單調,同埋細細個好岩放題每款試小小咁。三文魚子冷豆腐豆腐超級滑溜,加左胡麻醬,感覺豆腐份外香口惹味。火炙三文魚壽司味噌三文魚湯充滿三文味既湯,好飲但係唔會腥,飲落湯好足料,因為三文魚味好濃。迷你三色丼有三文魚, 吞拿魚蓉同魚子,這個配答有點特別,滿滿的三文魚同一粒粒細細的魚子襯托著,再加三文魚蓉,食落味道十足同幾夾。要特別要留意,咪做大晒鬼,落單時候要因應返自己嘅食量,因為如果食剩壽司,小食或丼飯,小店會收取
胡麻醬三文魚沙律
三文魚冷麵
花之戀
三文魚壽司
三文魚大塊到飯團都看不到,三文魚夠凍,食落非常新鮮。
三文魚刺身
三文魚刺身肥瘦適中,口感相當不錯。
三文魚手卷
三文魚子冷豆腐
豆腐超級滑溜,加左胡麻醬,感覺豆腐份外香口惹味。
火炙三文魚壽司
味噌三文魚湯
迷你三色丼
要特別要留意,咪做大晒鬼,落單時候要因應返自己嘅食量,因為如果食剩壽司,小食或丼飯,小店會收取費用。