今日剛好去鰂魚涌做野,收左工後約左朋友食飯,見到樓下冰室好有懷舊特色既感覺,真係好似去左舊式冰室咁!自家製葱花叉燒滑蛋飯$55,好大塊叉燒和蛋鋪上在碟飯上,叉燒半肥瘦不嚡口,蛋炒得好滑,加上自製豉油非常惹味,再加上葱花香,我見好多食客都有食呢碟美味既叉燒滑蛋飯,果然係好味人人知。炸薯角$30,炸薯角卜卜脆,熱辣辣要好小心食,不過個面就焗得燶左些,上面是鋪左一些芝士肉醬,食落去增加口感!瑞士雞翼(3隻)$38,瑞士汁甜甜地一樣是好入味,雞翼肉質都好腍身,值得一食!套餐飲料可半價…華田脆脆$12,杯下面是華田味而上面是朱古力脆脆,可一邊飲一邊食脆脆。新鮮菠蘿冰$24,好多冰室是用罐頭菠蘿,樓下冰室真係用新鮮波蘿無花無假,好像食左整個菠蘿入口好好飲。+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

+++++++++++++++