2022-10-16 422 views
某一日見到呢間位於灣仔新開張既茶飲店做緊特別優惠,作為一個奶蓋狂熱fans,梗係支持下啦👻芝士金鳳(M size無糖少冰,期間限定$20,自家製凍玉+$5)第1眼就覺得M Size個杯好得意😍成個桶仔咁,唔好睇佢細細個,容量有500ml㗎。見到厚厚既奶蓋未飲已經先加分,而奶蓋既質素亦無令我失望。質地好滑唔太杰,奶香較重但亦有芝士香味🧀,配合埋帶有少少甘香既金鳳茶底,整體味道好清新,飲落好順喉。配料方面加左佢地最近先新出既產品:自家製凍玉🧊同奶蓋一樣,配料都比得好重手,成個杯底都係😳,味道甜甜地,口感有啲似愛玉但再爽口啲,不過size就切得細粒左啲啲,用粗飲管唔係太吸到上嚟,如果呢方面可以改善下就更好了🙇🏻‍♀️除左飲品唔錯之外,店員既2位年輕人都好有禮貌,因為凍玉係佢地既新產品,所以好主動過嚟問意見等佢地可以做得好啲,而且裝修好靚仲有打卡位,睇得出佢地好用心經營👍🏻👍🏻值得支持

芝士金鳳

2022-10-12
TakeAway
$25 (Lunch)
芝士金鳳