2017-11-21
早兩日同女朋友特登走去新蒲崗覓食,行過見到呢間裝修幾靚餐牌吸引就入左去一坐低就有Staff 主動埋黎介紹,見到聖子皇意粉同龍蝦汁意粉都相當吸引,最後因為女朋友少少怕辣都係揀左龍蝦汁意粉兩個人share侍應話個意粉唔太大份,擔心我地兩個人唔夠飽,所以隨便叫左一份雞翼同薯條野飲方面就叫左杯青蘋果梳打同Iced Mocha先講龍蝦汁意粉實在係驚喜!非常足料,驟眼一睇已經見到龍蝦肉同蜆肉既身影,份量亦都好足,兩個人絕對夠食意粉亦非常入味,配埋大大粒既龍蝦肉,食落真係啖啖肉好正雞翼同薯條明顯係即叫即炸,熱辣辣配埋黑松露醬非常惹味我就非常鍾意佢既黑松露醬,每條薯條都要點好多,已經唔知自己係食緊佢個醬定薯條 lol差唔多食完既時候師傅走左黎同我地傾計,問我地仲食唔食得落甜品原來師傅係甜品師傅,仲係米芝蓮既餐廳出身雖然吸引可惜我地已經食得好飽,師傅就話唔緊要,請左我地試食細細舊益力多磚益力多磚真係未聽過,食落覺得師傅調過味之後益力多既味岩岩好,甜而不膩,作為飯後甜品好Perfect !返到去上Openrice 見到呢間野新開唔多評價,希望可以支持下香港多d 呢d 高質價錢又唔貴既餐廳值得推介!!
野飲方面就叫左杯青蘋果梳打同Iced Mocha
龍蝦汁海鮮扁意粉
先講龍蝦汁意粉實在係驚喜!
意粉亦非常入味,配埋大大粒既龍蝦肉,食落真係啖啖肉好正
雞翼配黑松露醬,薯條配黑松露醬
雞翼同薯條明顯係即叫即炸,熱辣辣配埋黑松露醬非常惹味
原來師傅係甜品師傅,仲係米芝蓮既餐廳出身
值得推介!!
青蘋果梳打