2019-06-23 166 views
早前網上見到牛石料理推出左軟殼龍蝦菜色! 龍蝦食得多喇,軟連殼食真係未試過! 一於去try try! 軟殼龍蝦海葡萄沙律原隻龍蝦全隻炸得香脆,肉質肥美,食落龍蝦咪濃! 最正嘅就係個龍蝦頭,香脆軟殼蝦加埋蝦膏,啖啖可口齒頰留香!另外,我地亦order左幾款美食。日本海膽丼 話明係日本海膽果然同出面食到嘅大不同!海膽用上高級北海道海膽,鮮甜無比,而且份量好足!加上拖羅溶,用紫菜漿用紫菜三姐包埋一齊食無比嘅鮮甜味喺口到爆發,食到停唔到口!下次必定再Encore!銀雪魚京西燒銀雪魚油脂香滑,京西燒醃得非常入味,加上少少沙律醬一齊同食, 十分分惹味!軟殼蟹沙律軟殼蟹沙律份量意外地多,成隻軟殼蟹炸得香脆鬆軟,雖然比軟殼龍蝦少肉但係不失香濃蟹味。沙律菜淋上酸甜沙律醬十分開胃。

軟殼龍蝦海葡萄沙律

另外,我地亦order左幾款美食。

日本海膽丼

銀雪魚京西燒