2023-12-25
❤️🔥❤️🔥❤️🔥❤️🔥一直好想試呢間健康嘅新派‼️素食餐廳‼️,因為佢嘅菜式全部都好吸引同創新,而且非常精緻新奇!不過因為booking好full,walkin就要等~所以大家上去記得訂位就唔駛等!因為真係好受歡迎!!!👅台式叉燒刈包($68)🤤🤤好好食~「叉燒肉粒」粒粒分明,配上鬆軟嘅包皮,甜中帶鹹,size份量適中💘👅素食三文魚拼盤($68)🌟🌟🌟🌟像真度超級高,無論係口感定外表疑惑香氣,都同真三文魚刺身無異,只有細細品落先分得出蒟蒻嘅感覺。仲有仿真「素」鮑片喺度魚目混珠,正!性價比超高!👅印度風味Masala咖哩配手抓餅 (奶)(蜂蜜)($78)印度風味Masala咖哩醬有濃郁嘅辣椒粉、咖哩粉、薑黃粉和香菜等香氣。這些香料結合在一起賦予食物深度和獨特的印度風味。最意外係咖喱醬裡面仲有兩件大「肉粒」,哈哈😆👅日式芥辣蝴蝶蝦(蜂蜜)($78)外表似炸🦐,口感食落有彈性筋道,也很好食!👅琵琶豆腐5件($88)好似牛肉球嘅味道🤣點埋喼汁,會懷疑是否真的素食👅椒鹽白靈芝菇($88)🌟🌟🌟🌟呢個真係最驚喜!極力推薦!平時食嘅小食不外乎薯條薯塊,但呢間餐廳竟然推出椒鹽白靈芝菇!酥脆之餘,又有菇類
👅台式叉燒刈包($68)
👅素食三文魚拼盤($68)🌟🌟🌟🌟
最意外係咖喱醬裡面仲有兩件大「肉粒」,哈哈😆
👅日式芥辣蝴蝶蝦(蜂蜜)($78)
外表似炸🦐,口感食落有彈性筋道,也很好食!
👅琵琶豆腐5件($88)
好似牛肉球嘅味道🤣點埋喼汁,會懷疑是否真的素食
👅椒鹽白靈芝菇($88)🌟🌟🌟🌟
呢個真係最驚喜!極力推薦!平時食嘅小食不外乎薯條薯塊,但呢間餐廳竟然推出椒鹽白靈芝菇!酥脆之餘,又有菇類獨特嘅香氣,靈芝菇仍保持脆嫩!正啊💓💓💓
👅海鹽焦糖拿鐵(奶)($38)
呢個都好飲🤤咖啡嘅苦澀,焦糖嘅甜美,海鹽嘅微鹹味,令人愉悅~
老闆同佢嘅媽媽都好親切,一家齊齊run呢間餐廳真係好warm,好有❤️🔥❤️🔥❤️🔥🌲🌲🌲呢間餐廳無論佈置定係食物都好好啊☺️推薦!!