2022-06-14 202 views
🥐新桂香叉燒 ✖️當文歷牛角包🥐💭經過幾次都好想試吓呢個🥐新桂香叉燒蛋牛角包🥐..今日終於冇咁多人排隊可以試到..柴灣嘅新桂香叉燒可以話係全香港最好食嘅叉燒(小編覺得🤫)好想試埋佢個沙嗲牛肉花生燒..外型超吸引..好可惜淨係中環店限定😩😫🥐新桂香叉燒蛋牛角包 Sᴜɴ Kᴡᴀɪ Hᴜɴɢ Cʜᴀʀ Sɪᴜ & Eɢɢ Cʀᴏɪssᴀɴᴛ💬其實叉燒嘅油夾埋牛角包嘅牛油..再加埋炒蛋嘅油..係非常油膩同漏..叉燒比較肥..份量亦唔多..冇喺新桂香買咁好食🤪..本身鬆軟嘅牛角包..嚟到冇幾耐已經比啲油浸到淋晒..反而個蔥花炒蛋值得一讚..炒蛋滑溜..加埋蔥花仲好香口😚▫️🍞蘿蔔糕英式鬆餅配炒滑蛋 Tᴜʀɴɪᴘ Cᴀᴋᴇ Eɴɢʟɪsʜ Mᴜꜰꜰɪɴ Wɪᴛʜ Sᴏꜰᴛ Sᴄʀᴀᴍʙʟᴇᴅ Eɢɢ💬應該係將蘿蔔糕打碎溝咗落個鬆餅度一齊整🤔..但係味道同口感都有啲古怪..成舊嘢好似冇乜味咁🤪▫️💫總括嚟講叉燒去返新桂香門店買🤭🤭喺呢度食返正常嘅牛角包好啲🤫🤫食完呢餐..小編同朋友個肚足足滯咗幾個鐘🫠🫠
🥐新桂香叉燒 ✖️當文歷牛角包🥐

🥐新桂香叉燒蛋牛角包