2022-07-21
旺角新開左一間新式川菜,入邊有一項好有趣嘅食物 - 乾鍋,未食過嘅我,一於點來試一試!因為我同朋友都唔食辣,所以嗌咗唔辣嘅壽喜燒口味,甜甜地好開胃!見到隔離嘅枱都係嗌麻辣或者麻辣黑松露,望落都好惹味!特別鍾意干鍋入邊有薯仔絲,吸晒醬汁嘅味道,好入味~ 肉嘅份量都好足夠!眼闊肚窄嘅我哋嗌咗好多串燒,每樣嗌咗一串,諗住大家試吓,點知食到捧住個肚走啊!日式燒鰻魚好有驚喜,外皮脆脆地,魚肉又保持到軟身👍🏻 另外個厚切牛舌真係厚到我哋嚇親!啖啖肉好有口感!我特別鍾意雞棒肉串,入邊有啲雞軟骨增添層次感。我同朋友兩個都覺得串燒燒得啱啱好,而且好夠味,唔會太鹹,掩蓋食物本身嘅味道😽用焦糖青蘋果配搭鴨肝,令到鴨肝唔會太膩,係好聰明嘅做法。麵包啱啱焗好,外脆內軟10分好!我飲辛手村椰奶茶,覺得個椰汁味略嫌淡咗少少,如果再濃啲就好啦!🤏🏻門面打卡able內部都好文青嘅感覺,完全估唔到係食川菜!
辛手村日式壽喜燒乾鍋
厚切牛舌二重奏
川燒魷魚鬚串
日式燒鰻魚好有驚喜,外皮脆脆地,魚肉又保持到軟身👍🏻
另外個厚切牛舌真係厚到我哋嚇親!啖啖肉好有口感!
我特別鍾意雞棒肉串,入邊有啲雞軟骨增添層次感。
焦糖青蘋果鴨肝多士
辛手村烏龍椰奶茶
門面打卡able
內部都好文青嘅感覺,完全估唔到係食川菜!