2025-01-09
鍾意食梳乎厘嘅我,最近就去咗 PHI Coffee & Pancake 西沙 GO PARK 新店,嗌咗2款梳乎厘試下──秋日濃濃栗子梳乎厘同開心果梳乎厘。秋日濃濃栗子梳乎厘 ($45) 栗子味濃,栗子蓉上有原粒栗子裝飾,食落雖偏甜,但有口感。飲品叫咗杯熱冬日栗子咖啡 ($58),配合番栗子味梳乎厘,飲落舒服。另外,嗌咗開心果梳乎厘 ($45) 同熱伯爵茶鮮奶咖啡 ($48),開心果梳乎厘開心果味濃郁,表面有開心果碎,個人偏好開心果梳乎厘。伯爵茶鮮奶咖啡略嫌奶比較多,茶味唔太出。整體環境十分舒適,店員友善,服務周到。#PHICoffeePancake #PHI #Coffee #Souffle #Pancake #Cafe #打卡 #Chill #coffeeshop #dessert #SandyFoodies #foodie #hkcafe #hkfoodie
秋日濃濃栗子梳乎厘
開心果梳乎厘
整體環境十分舒適,店員友善,服務周到。