2014-08-15
「明將」不知幾多年無食過了,機緣巧合之下,約咗個朋友,她帶埋BB先攞位等我,原來揀咗E間食。這裡價錢便宜,一向受學生和青少年喜愛。我們坐靠出面的卡位,坐位都算闊略!叫咗幾款熟食壽司($13.5/碟)(忘記影相),食完俾我既感覺係〜壽。司。飯。唔得!偏淋、比較黏!正常壽司飯粒粒分明〜欠奉!壽司醋亦是重要一環,這裡的醋味道不夠!無乜味。壽司飯唔得,就算材料有幾好也是徒然!希望能改善啦!唯一這個「辣辣泡菜豚肉烏冬」$36,個味道比較正常!湯底係泡菜味,帶些少辣辣地!豚肉片已調味及炒過算可以,烏冬係比較普通嘅圓型烏冬。「吉列炸蝦手卷」size頗大,吉列炸蝦夠大夠脆,夾雜青瓜,但飯唔得,紫菜比較淋!,「什錦天婦羅」$43,賣相唔掂!⊙_⊙!不太覺係天婦羅!炸醬好厚、粉太多!味道麻麻!「炸雞軟骨粒」$35,炸醬外皮似M記脆香雞翼的炸外皮,偏硬,味道比較咸。「芒果綠茶」$14,底下的椰果算煙韌!但味道甜得有些誇張!(>﹏<) 。總括而言:明白往往價錢和質量都是正比的。壽司飯唔得,整體唔係咁好食!唯一係「辣辣泡菜豚肉烏冬」比較正常!serve我地個兩位女待應(阿姨和另一位戴眼鏡的小姐)
serve我地個兩位女待應(阿姨和另一位戴眼鏡的小姐)都好勤奮、態度亦不錯!