2009-09-27
新城市的和民次次來到都大排長龍,難得今日成10:00先來到,終於唔洗等位的情況下入座﹗今日招呼我地個大眼鏡姐姐待應怪怪的﹗落單落七次都未落完,仲要落漏左幾樣野,似是心不在焉,呢樣野要投訴一下﹗先來一個牛油炒雜菇,成個鐵板都係油,每一啖0的菜同菇都是油淋淋的,睇見都唔多想食﹗再來是鐵板牛肉粒,睇相有成十粒可惜來到先得0個五六粒,好在牛肉夠腍身亦有牛味,煎得既火喉亦都岩岩好,中間仲係嫣紅色的﹗味道搭夠﹗之後是佢話秋釆推出的咖哩撈烏冬,先上一個熱石鍋,烏冬同埋天婦羅另上讓你可以蘸咖哩食,幾得意的一個組合,咖哩是日式的,味道未算濃郁大眾化,烏冬夠滑但不太煙韌,可惜﹗講真三個小食又點會飽,不過就係頭先講到個待應同我地落單落到漏鬼哂,追左兩次都無就算數埋單走人﹗白酒買一送一,29蚊有一杯,酸度平衡,味道清新,不錯的選擇﹗