上個月同事介紹,話喺兆萬九樓呢間極上帝王水產食放題好正,阿肥又話想嚟試吓一餐食到飽,平時行街經過樓下其實都見到好多人派放題嘅宣傳單張,不過都唔係好敢亂咁試,今次有熟人介紹就梗係有盞明燈指引啦~上到嚟九樓一開門就會見到一個光殘殘嘅極上帝王水產招牌,肯定唔會去錯餐廳喇,本身訂咗八點,正值晚餐時候,成間舖都有九成滿座,我哋兩個稍等咗一陣職員就安排座位俾我哋喇。雖然地方通道有啲淺窄,不過全部都係卡位梳化所以都坐得舒舒服服,另外成間舖嘅裝置都好有日本居酒屋嘅味道,有大阪街景嘅圖畫牆壁仲有掛住一啲日本旗仔,好有特色。二話不說大家抽起啲點菜紙出嚟寫嘢食,點知抽極都仲有差唔多有成十幾張影都影唔哂咁多~原來係由A至R,張張都唔同款式,集合咗日式+泰式+西式真係應有盡有。大家各自有自己嘅喜好,所以點咗一系列嘅魚生刺身,職員遞盤刺身行埋嚟真係嚇咗一跳呀!!!款款都新鮮好味,尤其是係啲三文魚刺身夠哂肥美,甜蝦直頭係我嘅至愛,另外仲點咗北寄貝啦,象拔蚌啦,虎蝦啦,大赤貝啦,帶子啦,珍寶赤蝦啦,鮑魚片啦同埋松葉蟹捧,連最普通嘅熟蛋都覺得份量俾到足,最開心嘅就係佢送咗啲北海道海膽刺身同埋生蠔兩隻嚟,話係訂座優惠,雖

二話不說大家抽起啲點菜紙出嚟寫嘢食,點知抽極都仲有
大家各自有自己嘅喜好,所以點咗一系列嘅魚生刺身,職員遞盤刺身行埋嚟真係嚇咗一跳呀!!!款款都新鮮好味,尤其是係啲三文魚刺身夠哂肥美,甜蝦直頭係我嘅至愛,另外仲點咗北寄貝啦,象拔蚌啦,虎蝦啦,大赤貝啦,帶子啦,珍寶赤蝦啦,鮑魚片啦同埋松葉蟹捧,連最普通嘅熟蛋都覺得份量俾到足,最開心嘅就係佢送咗啲北海道海膽刺身同埋生蠔兩隻嚟,話係訂座優惠,雖然海膽嘅份量唔係話好多但係令我好滿足呀
反而我本身就唔係太鍾意食生蠔,所以就覺得一般。
我就好鍾意食芝麻雞翼所以點咗兩隻,炸得都幾香脆,另外阿肥都叫咗啲好似豬頸肉同羊架,仲有啲前菜小食八爪魚同埋海蚩絲咁,最鍾意嘅就係食物嚟到唔會太大碟,寫咗一份就嚟一份,令人可以食到好多款同埋就算放題都食得哂唔會浪費食物,有時啲放題嘅份量俾得太多,眼濶肚窄可能食咗幾啖又唔想食但又食剩咗一堆,嘥哂啲嘢...呢度就唔會有呢個情況發生喇

叫咗一啲熟食同炸物:海蝦天婦羅+南瓜天婦羅+蟹棒天婦羅都OK呀,炸粉唔會好厚,只係唔算十分之熱。另外嘅香蒜牛柳粒都唔錯,夠味又夠腍,仲有個豉椒炒蜆濕吓口,都幾有風味~阿肥就叫咗個西式忌廉粟米蟹肉湯,大家都好似食緊自助餐

最令人讚不絕口就係呢個磯燒松葉蟹蓋同埋炭燒日本A5和牛粒,職員開咗個爐之後就可以自己燒自己玩,想食幾熟就由自己控制,個爐好夠火力,牛肉燒一陣每邊反下已經熟得可以食,咬開肉味好香,質地又鬆軟,另外嗰個磯燒松葉蟹蓋就同日本出名嘅璣丸水產極度相似,燒到咁上下翻攪一下已經可以食得,蟹膏味道濃郁芳香,一啲腥味都冇,我就唔洗撈飯就咁食已經覺得佢係極品

嚟到放題,飲品同甜品都係重要嘅一環,飲品櫃裡面乜嘢汽水紙包飲品就連韓國果汁都有,職員仲會不定時添置包保長期有貨供應~雪糕櫃就放咗喺門口位置,職員面帶笑容咁話想食乜就攞乜~我話我已經食咗一粒雪米滋喇
佢又叫我想食再可以攞~媽呀我要減肥呀!!!
2018-10-21
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$261.5 (Dinner)