2018-07-23
有時出去食飯唔想洗太多錢,放題都係一個好選擇。咁岩又旺角做交匯點,最正路嘅選擇都係個堆「韓燒放題/日式放題/雞煲/打邊爐」。所以最後我地揀咗創興嘅韓牛・韓式烤肉放題。其實久遠嘅之前都有食過,印象不俗,因此橫掂放題,梗係揀番有保證嘅選擇。每人百零蚊,任食時間個半鐘,時間可以話係相當充裕。最重要放題唔洗落點餐紙,非常自助嘅小食區,咁就唔怕漏單又或者食物份量減料嘅情況,想食幾多就拎幾多,最岩我地呢種自由不羈嘅顧客。韓牛佈局入口正前方就可以一覽無遺嘅L型自助形小食區,個人覺得食物種類繁多,不論你係甜品怪定食肉獸,都絕對可以滿足各種喜好嘅人。由於最近無乜點食肉類,所以除咗一開始食咗少少蔬菜類之後,我就開始暴風吸入各式各樣嘅肉類,除咗豬肉、雞肉、鴨胸肉、刺身,個人最為專注係牛肉上,呢款醃制嘅牛肉雖然無說明係咩醃料,但個人覺得醃得入味,而且肉身不算十分厚,非常快熟透,推薦可以拎啲洋蔥,燒香夾埋牛肉一齊食,更加唔錯。總結整晚,除咗胃部飽福之外,感覺都十分富足。與記憶之中嘅韓牛表現如一,食物種類多,就連Re-Fill嘅速度都好快,十分抵讚。所以話,真自助放題最好!