2022-09-12
呢排公司突然之間好忙,無啦啦要做internal audit,收工都差唔多八點,記得lunch行過附近見到呢間燒肉店,就捉埋同事嚟食慰勞吓。原來餐廳唔止地下一層,地下食串燒類。想食燒肉就上樓上房間都,原來好闊落空間感十足,而且佢哋仲係用炭爐!感覺真係好似去咗日本咁!◼️燒肉套餐 ▪️A5 宮崎和牛/ 美國Prime牛小排/ 澳洲M7和牛 牛板腱肉味最濃係牛板腱,A5和牛就油脂重啲,入口即溶。M7 同澳洲和牛油香同埋肉味最平均。▪️日本北海道黑豚肉 (可以揀雞肉)腩位,豬油燒到焦香,微微脆口肉質彈牙。▪️海鮮 今日嘅餐廳係大蝦同埋扇貝。大蝦爽口彈牙,扇貝鮮甜,用少少蒜蓉已經吊出鮮味。▪️日本野菜盛盒合有南瓜冬菇秋葵翠玉瓜,飽肚得來又唔會淨係食肉類咁滯如果覺得唔夠仲可以追加肉類,我哋加咗爽口油香味濃嘅厚切牛舌芯自己燒。仲叫咗由餐廳處理嘅菜式,煙煙韌韌嘅芝士年糕,燒嗰陣喺面加咗蜜糖,所以都幾香口。羊架燒得啱啱好,鮮嫩有炭香!是日點單📢燒肉套餐 $678紐西蘭羊架 $68厚切牛舌心 $80芝士年糕 $28
◼️燒肉套餐
▪️日本北海道黑豚肉 (可以揀雞肉)
腩位,豬油燒到焦香,微微脆口肉質彈牙。
▪️海鮮
▪️日本野菜盛盒合
有南瓜冬菇秋葵翠玉瓜,飽肚得來又唔會淨係食肉類咁滯
是日點單📢
燒肉套餐 $678