2018-10-17
去大角咀探完朋友, 我地亂打亂撞見到間食燒肉, 上網查左, 感覺唔錯, 就試一試, 反正大角咀唔係成日黎到我地target 係食肉, 牛, 豬, 羊都有食燒肉加$30升級, 有埋沙律, 味噌湯, 白飯, 甜品沙律菜新鮮, 味噌湯加左櫻花蝦, 多一分層次如果無白飯跟, 淨食燒肉會太膩餐廳提供各種唔同既鹽,仲有燒汁&柚子醬汁我地叫左牛豬各一份,廚房會將兩份食材放埋一齊, 再上埋石板爐上肉後, 侍應會溫柔& 細心講解返燒肉既時間美國頂級牛小排, 4oz油脂分佈平均, 入口肉汁滿瀉 , 肉質嫩滑, 牛味很濃郁可加餐廳自家製專for 牛肉既鹽, 可提昇牛肉既鮮味而加燒汁就加添牛肉的甜味西班牙黑毛豬去油豬頰肉, 8oz肉質有彈性, 咬著帶點韌勁, 燒熟後非常香口, 口感似食豬頸肉, 入口油脂滿腔, 油脂比牛小排更豐富個人試過加柚子檸檬鹽+柚子醬汁, 可減豬頰肉既油膩, 味道幾夾平時既燒烤爐都係有位俾D 油& 肉汁溜走, 而用石板燒好處就可以留起肉汁, 將蔬菜放係石板旁邊燒, 一路吸肉汁最後上埋甜品, 雪糕係雲呢拿味只將將綠茶粉加油水形成綠茶漿, 淋落雪糕到, 就變成綠茶雪糕了, 幾得意出門口如果真
我地target 係食肉, 牛, 豬, 羊都有
食燒肉加$30升級, 有埋沙律, 味噌湯, 白飯, 甜品
沙律菜新鮮, 味噌湯加左櫻花蝦, 多一分層次
如果無白飯跟, 淨食燒肉會太膩
餐廳提供各種唔同既鹽,仲有燒汁&柚子醬汁
上肉後, 侍應會溫柔& 細心講解返燒肉既時間
美國頂級牛小排, 4oz
油脂分佈平均, 入口肉汁滿瀉 , 肉質嫩滑, 牛味很濃郁
可加餐廳自家製專for 牛肉既鹽, 可提昇牛肉既鮮味
而加燒汁就加添牛肉的甜味
入口油脂滿腔, 油脂比牛小排更豐富
最後上埋甜品, 雪糕係雲呢拿味
出門口如果真係覺得成身油煙味, 門口仲有衣物噴霧劑, 真係細心