2019-12-13
餐廳裝修非常有創意,街頭霓虹裝潢,係80年代的港式情懷,仲播放好多90年代既香港經典歌曲。露台好靚,中間有棵櫻花樹做裝飾,27樓高有維港景色,晚上食飯仲有夜景點綴。金甲脆魚皮 $88食落仲係熱辣辣,應該係即叫即炸魚皮,份量都幾多,外表金黃,鹹蛋黃味香濃,食到魚皮香,夠脆薄,唔會有油膩感,會食上癮。蝦膠釀油炸鬼 $95脆卜卜的油炸鬼,蝦膠彈牙,唔錯的小食。鴛鴦湯底 (蕃茄豬骨薯仔湯 & 海鮮麻辣湯) $258單單個湯底已經有好多材料,海鮮有蝦、蜆、冬菇,叫左少辣但都幾辣下。蕃茄薯仔湯有大大舊豬骨,甜粟米,超濃郁。 建議未落食物前,先試一試湯底,好好飲。鹿兒島野崎牛拼盤 $488Woo 牛雪花靚到未食都知正啦。就算滾到全熟,都做到入口慢慢溶化既感覺,油脂味散發係口到。 絕對值得一試。新鮮牛利芯 $88薄薄一片,爽口有牛味。黑毛豬豚肉 $188肥瘦適中,肉質軟稔,好好味。手打牛丸 $68手打口感果然係特別Q彈,而且好juicy 。唐生菜 $48生菜爽甜,食得出新鮮。
金甲脆魚皮 $88
蝦膠釀油炸鬼 $95
脆卜卜的油炸鬼,蝦膠彈牙,唔錯的小食。
鴛鴦湯底 (蕃茄豬骨薯仔湯 & 海鮮麻辣湯) $258
鹿兒島野崎牛拼盤 $488
新鮮牛利芯 $88
薄薄一片,爽口有牛味。
黑毛豬豚肉 $188
肥瘦適中,肉質軟稔,好好味。
手打牛丸 $68
手打口感果然係特別Q彈,而且好juicy 。
唐生菜 $48
生菜爽甜,食得出新鮮。