幾經辛苦,終於算係捱過o左疫情o既寒冬期,講緊唔只係限客令正逐步放寬,係之前o個排我直情完全約唔到人出o黎食飯咁滯……今次約朋友開餐,都盡量想揀番d 疫情之中比較受影響o既一群,最後幫襯呢間restaurant bar。因為我地日o抖o黎,間bar 多玻璃窗,內裡又多鏡,而家呢個moment 感覺都幾光猛闊落。不過長長o既bar 檯、酒櫃、巨型水晶燈之下,亦唔難想像夜裡閃閃生光,大家入o黎飲番兩杯o既情調。午餐搭配田園沙律or 是日餐湯,greenies 自然係我朋友o既favourite,餐湯係磨菇湯,氣味清新。醬燒牛柳粒($74,午餐無加一) 係menu 上無o既菜式,因為原本o既鹽燒牛脷暫時缺貨。佢o既洋蔥醬汁調製得好惹味,係略嫌肉質比較實o左少少。套餐跟o左意粉,d 意粉幼身爽口,最適合蘸埋d 洋蔥醬一齊食!除o左飯/意粉/steak,仲有burger 類可以選擇。醬燒豬扒土耳其三文治($76) 賣相唔錯,同埋感覺上好大份,值得一叫!隻包係潛艇型算巨型,好重蒜蓉香,舊豬扒更加係充滿炭燒o既氣息,令人聯想起土耳其烤肉,長長垂直圓錐體燒下燒下,到食o既時候一塊塊片落o黎o個個景像…

田園沙律、是日餐湯

醬燒牛柳粒意粉 ($74)
醬燒牛柳粒意粉

除o左飯/意粉/steak,仲有burger 類可以選擇。醬燒豬扒土耳其三文治($76) 賣相唔錯,同埋感覺上好大份,值得一叫!隻包係潛艇型算巨型,好重蒜蓉香,舊豬扒更加係充滿炭燒o既氣息,令人聯想起土耳其烤肉,長長垂直圓錐體燒下燒下,到食o既時候一塊塊片落o黎o個個景像……
醬燒豬扒土耳其三文治 ($76)
醬燒豬扒土耳其三文治
醬燒豬扒土耳其三文治

餐飲有咖啡奶茶、水果茶,或者可以再加錢升到特飲or 啤酒。朋友叫熱檸茶,我就試o左佢o既水果茶,有住蘋果汁、提子汁等等多種味道。即管考下自己o既味覺,睇下仲飲得出有邊d 水果先!﹖
熱檸茶
水果茶
$80 (Lunch)
醬燒牛柳粒意粉
醬燒豬扒土耳其三文治 ($76)
水果茶