yomid
yomid
Level 4
2021-12-05
Follow
Happy Tuesday 跟咗靚女去尖沙咀打卡,周圍都係聖誕燈飾,拍過不亦樂乎。跟住靚女再帶我去打卡餐廳品嚐shake shake 海鮮。

地理位置非常方便,iSquare 對面,踏入餐廳見到以雀籠為特色的室內裝修已經心心眼呀!另一個feel有啲似酒吧有格調,飛鏢機也很吸引眼球。

店長推介餐廳招牌菜 shake shake 海鮮,用上秘製醬汁,是餐廳獨創的馬來西亞特色辣汁,辣得刺激過癮。

二人份量餐廳特色海鮮搖盤
(5款海鮮+配料)

餐廳海鮮搖盤有多款配搭可以選擇,我地揀左 5款海鮮+配料組合,如果喜歡食龍蝦可以選擇 upgrade 。

我地個組合入面有青口、海蝦、鮑魚、大元貝、大肉蜆;海鮮非常新鮮,店員會主動幫我哋 shake,shake 到所有海鮮都均勻掛上餐廳特製醬汁為止。

一打開個袋已經聞到香噴噴的味道,青口大脹卜卜,入口好肥美。海蝦爽口彈牙,元貝同大蜆都好大隻又厚肉,鮑魚新鮮甜美,配上餐廳獨創嘅馬來西亞特色辣汁,蒜蓉好惹味,好香牛油同蒜味,食落香辣,海鮮非常夾又不會蓋過海鮮的原味。

配菜仲有粟米和施華力珍寶腸,超級豐富!餐廳貼心預備好圍裙、手套;可以放心用手食更加滋味無窮。

全新產品推介
火焰雞翼
又係打卡少女最喜歡的火焰💕火焰雞翼
份量多,有八隻,店員淋上玫瑰露有淡淡酒香,蜜糖香味也散發出來,雞翼香脆多汁,真心推薦!

龍蝦包
龍蝦包超大份,最好趁熱食!這款招牌龍蝦包用上波士頓龍蝦,真材實料,啖啖肉超滿足!

烘過既麵包特別酥脆,鋪滿很多的龍蝦肉再配上飛魚子沙律醬、青瓜、沙律菜、蕃茄配菜,好清新口感非常豐富。還有旁邊的熱辣辣薯條,又香又脆。

座位設計有心思,啱晒同朋友一邊傾計一邊食 shake shake 海鮮,其中火焰雞翼同埋龍蝦包係新菜式,推介必食。

而家仲做緊飲品買一送一優惠!食物質素不錯,下次有機會再光臨。
Ratings