衆好友飯聚,想揀間環境好D嘅,一行六人,到達後被安排到一間玻璃房内。日頭應該好風景,但夜晚就黑漆一片,仲常有人在外食煙,感覺有D擾民,但一行人興致不减。正因大家聲量都唔细,怕嘈到人地,就順手把門關上。點知有個西裝友入嚟,拋低一句:門唔可以閂,除非訂包廂,會有minimum charge! 立即全部人停口O嘴,呢位經理樣嘅人已經轉身閃開。呢種損人不利己的行為就已夠把一間睇嚟唔錯的餐廳扣一半分。接下來六個人開咗兩壷茶,食到一半,竟然有個姐姐入嚟話:唔好意思,我地唔夠茶壷,可唔可以攞番一個?我地衆人睇住枱面一壺保利一壼鐡觀音,當然係唔可以。姐姐一句說話都冇轉身就走。經過呢兩件事,再點評食物大家會覺得唔公平。但事實。。。有圖有真相。鴨0k,但太肥。有味蜜糖炸竽絲性價比其低,肉丸賣相同菜牌中的差天共地。食完走的時候經過廚房,地下濕立立,唔敢再睇!但想講食物一般最好就服務搭夠。我去過他們在北京的店,佢呢間嘅服務真係失禮死人!
食完走的時候經過廚房,地下濕立立,唔敢再睇!
2018-04-28
$500 (Dinner)