2018-06-08
父親節就到,提早勁多同爸爸食佢最愛既日本野。 一去到門口任飲啤酒已令佢大歡喜,加上門面勁日本風,爸爸好滿意,作為女兒感到大滿足。一入到去,店員勁有禮貌講解磯燒海鮮要留意既野,好細心 ,仲表示有時間可以幫我地眼睇下熟未,成晚唔小次佢地仲出埋手,有禮貌又好人。店員真心幫呢間店拎左唔小分。 一到既海鮮,好新鮮,隻蝦仲努力跑緊 ,爸爸話見到佢仲郁好殘忍,叫我快手燒左佢,心諗你仲殘忍啦。 不過新鮮有新鮮既好,蝦好有彈性,肉勁鮮甜,對第一次食磯燒既我黎講,好好。 勁多飲品選擇,老豆勁開心,對好鍾意飲酒既佢黎講,呢度重點絕對係環球品牌任飲,德國黑啤,佢都encore左幾次。好多種類選擇,仲有清酒準備俾我地燒海鮮,有埋教學燒幾多分鐘,要點煮,對鍾意整野食既我黎講,係好貼心。全晚大愛蒜容三文魚,真心未食過呢個配搭,對我黎講相當新奇。唔小心叫左幾次,呢種味我幾鍾意。肉醬茄子勁cheese 我同爸爸大愛呢個鐵板料理,我地食到勁乾淨。對芝士控黎講又遇到左一生至愛。海膽蟹粥最後叫,潮洲煮法,個粥好鮮味 ,無咩蟹肉但味道好濃,同爸又清左,我地都真係唔做大「晒」鬼。牛扒得到爸爸歡心,煎得嫩滑,真心熟食都好唔錯。埋單