2019-05-14 62 views
新居屋屏欣苑開始入伙,商場開左幾間餐廳,今日同老公去完圖書館就去左屏欣苑個邊食飯。商場地下有三間餐廳,兩間茶餐廳,一間西餐,我地揀左呢間西餐,見佢啲晚餐都幾抵食,最平$52有交易,價錢親民。入面都幾闊落,坐得舒服晚餐前菜可選沙律或餐湯🔸澳洲草飼肉眼扒配薯菜、野菌炊飯($128)塊扒都幾大塊,叫左7成熟,煎得都幾好,切開粉紅有肉汁,塊牛質地都唔錯,牛味都幾濃!🔸唐揚雞球,生蠔溫泉蛋蓋飯 ($68)呢個飯既組合比較有趣,所以叫黎試下。炸生蠔都幾肥,個唐揚雞都幾好食,配溫泉蛋都ok,呢三樣野都match 既,不過配菜加左中華沙律同紅薑就多左,有點怪,個人認為less is more,唔加會更好。🔸泰式酸辣雞翼,洋蔥圈(跟餐每樣加$12)賣相好靚,兩樣脆物都脆得香脆,雞翼炸完再沾滿泰式酸辣醬,好味!洋蔥圈脆完都唔會好乾身,粉漿都唔會太厚,食到洋蔥既甜味。跟餐加$12又幾抵!餐飲叫左凍啡同凍檸茶Overall 覺得都唔錯,而且價錢親民!

入面都幾闊落,坐得舒服

晚餐前菜可選沙律或餐湯

🔸澳洲草飼肉眼扒配薯菜、野菌炊飯($128)

🔸唐揚雞球,生蠔溫泉蛋蓋飯 ($68)

🔸泰式酸辣雞翼,洋蔥圈(跟餐每樣加$12)

餐飲叫左凍啡同凍檸茶

Overall 覺得都唔錯,而且價錢親民!