2017-11-22 2920 views
今日同屋企人慶祝生日 就去咗華宛潮州餐廳度食正宗潮州打冷😋我哋叫咗一份炸蠔餅,蝦棗拼芋卷,蔥花煎豆腐,馬友蒸魚,糖醋麵同埋蠔仔粥 質素好好👍🏻炸蠔餅炸得好鬆脆 而且仲係用薯粉炸 蠔仔嘅味道亦都好突出 而且蠔嘅數量亦都好足 值得推介😋😋佢嘅蝦棗拼芋卷亦都好好食 芋卷嘅芋頭唔係好粉 可以食到粒粒嘅芋頭 蝦棗嘅蝦味亦都好突出 配埋酸辣醬味道更佳佢嘅蔥花煎豆腐好有鑊氣 亦都唔會煎得太鹹 如果唔想食咁多炸嘢可以試吓呢一個佢嘅馬友蒸魚蒸得好滑 肉質亦都好軟熟 配埋佢嘅梅子汁 好有屋企嘅味道 值得一試佢嘅蠔仔粥都好推介 蠔嘅份量好多 幾乎每一羹都會有兩粒蠔糖醋麵都整得好好食 配埋糖同埋醋味道更一流 外脆內軟整體來講呢間作為打冷真心推介 服務亦都好好 份量十足 不過價錢可能就會貴少少 但佢嘅質素亦都值呢一個價
今日同屋企人慶祝生日 就去咗華宛潮州餐廳度食正宗潮州打冷😋

佢嘅蠔仔粥都好推介 蠔嘅份量好多 幾乎每一羹都會有兩粒蠔