2016-06-24 465 views
今餐又再一次令我覺得佐敦真係一個搵食既好地方👍🏻我成日覺得出左名嗰d就唔洗再介紹喇,所以我反而鐘意試東試西支持下啲街頭小店😁之前聽個住佐敦既frd講最近佢附近開左間以海膽做主打既餐廳,佢講到又新鮮又好食又唔貴我就梗係要搵個老死陪我去try try喇😋(加上我其實都幾鐘意食海膽😍)可能因為星期五晚,去到都比想像中多食客,不過好彩等左5分鐘左右老闆娘就安排到位俾我地。舖面唔算好大但都幾有心思,原來張凳打開可以放嘢入去,心諗太好喇唔洗攬住個袋食成餐飯😂睇下有咩食先?!一睇 呢度海膽類選擇都幾多變化👍🏻海鮮類 老闆娘話所有餐廳既海鮮食材都係即日係塔門運過來唔靚唔賣,講到好有信心🤔反轉張紙一睇 仲有串燒,小食,冷盤⋯⋯😋😋格離枱好香好吸引,最後我地兩個女仔叫左6樣野剛剛好😌海膽焗多士剛焗完一出來已經嗅到好香,好多海膽係上面,老闆娘真係無吹水啲海膽真係好新鮮焗完都食到佢係甜既😍👍🏻👍🏻👍🏻好香口外脆內軟,推介!海膽炒飯又係好大舊海膽呀😍金黃色好香海膽味,唔會太乾又唔會好油,賣相同味道都唔錯👍🏻花甲王老闆娘話海鮮唔靚唔賣,我就試下。幾大隻啖啖肉重點係飲埋啲汁好甜👏🏻脆炸墨魚咀唔知點解望到餐牌就已經想

睇下有咩食先?!
反轉張紙一睇 仲有串燒,小食,冷盤⋯⋯😋😋
格離枱好香好吸引,最後我地兩個女仔叫左6樣野剛剛好😌

海膽焗多士
海膽炒飯
花甲王
脆炸墨魚咀
唔知點解望到餐牌就已經想叫佢,脆嘢炸嘢香口嘢我至愛😁俾我想像中大粒,一啖一粒好正
金菇肥牛卷
很吸引的一個名字,串燒之點中我既至愛,諗都唔洗諗就叫😍 唔係誇張我真成日食,呢間係我食過數一數二好食到我決定每次再來都要叫返👍🏻👍🏻👍🏻唔油、唔乾、唔會咬勁耐都吞唔到、唔會太大舊、肥牛又唔會太薄...好
紫貝天葵
好少見,係我去大澳長洲必賣黎飲消暑解渴既飲品,但餐廳有我真係第一次見。老闆娘話係佢媽媽每日煲完拎落舖頭,咁sweet一定要支持下喇,加上我本身就好鐘意飲,由其夏日熱辣辣熱辣辣好熱好熱既天氣,飲多d呀大家,好嘢黎嫁👍🏻好過飲咁多可樂喇😂
食飽埋單$336 除2,每人$168 (咁好意頭😂)有海鮮食啵呢餐真係幾抵👍🏻 下次叫埋男朋友try try先👫