2023-01-08 1475 views
好懷念上次響日本食嘅吉列牛。咁啱出開銅鑼灣搵到呢度響霎東𧗤嘅吉列牛同埋忌廉烏冬專門店,就同老公上去試吓。間鋪仔細細,但係都有好多人,要響門口等咗一陣先有位,我哋叫咗個吉列牛定食,拼雞肉咖喱忌廉烏冬($256)跟住再叫咗一點雞軟骨餃子( $48 )如果嗌combo仲可以優惠價換cocktail, 佢有三款一款係Rose garden ,一款係綠色citrus ocean同埋passion punch原價$38( 加$18 )我就叫左passion punch,老公鍾意飲latte所以叫咗杯綠茶拿鐵(加$ 25 )。碗雞肉咖喱忌廉烏冬上面充滿咗濃厚嘅忌廉,撈埋d咖喱同熱辣辣嘅烏冬一齊食個味道好夾😋個吉列牛定食同日本食果個好似.有一條切開咗九片一成熟牛扒,之後有個日本燒爐俾你放件牛肉响上面加熱至你鍾意嘅生熟程度,配上紫菜味粉飯沙律、番茄仔同埋麪豉湯,好似去咗日本食咁樣😂之後老公話驚唔夠飽仲叫左份雞軟骨餃子試吓,我四件炸到金黃色嘅餃子,配上個酸汁都幾好味,整體來講呢度嘅食物水準唔錯,唔怪之得會坐無虛設啦!

• 吉列牛定食
  • 咖哩忌廉烏冬