2021-02-24
今日去咗旺角食燈籠滷味!第一件事當然試佢嘅滷味,我就小試牛刀試咗佢嘅淨餸: 大腸 生腸同杏包菇 個人最鍾意係大腸 好夾同個汁!杏包菇都入味,反而生腸唔夠入味 唔知咩原因! 之後就係小食一堆 人氣手抓餅!我食香芋肉鬆味! 好特別咸甜交集然係融合咗嘅味!好多料架而且煎到好香口不過個人覺得個餅底厚咗dd 跟住係我訓期待嘅鹽酥雞,超大份,同埋好酥脆但d雞仲有肉汁當然有試埋野飲 我就叫咗最common 嘅 黑糖珍珠奶茶,少失望因為佢杯外面冇黑糖紋,我一度以為佢比錯!但飲落都好黑糖 所以算啦 只係本來想打下卡姐!最後最後係燈籠芋見你(遇見你) 係一個甜品黎 佢就係芋圓啦!我個人幾鍾意佢d 芋圓 好有咬口同有味!佢成個甜品唔會話甜到嘔果種!但芋泥偏多 個人建議可以減少d ! 整體唔錯!推下呢間過江龍啦!
跟住係我訓期待嘅鹽酥雞,超大份,同埋好酥脆但d雞仲有肉汁
最後最後係燈籠芋見你(遇見你)
推下呢間過江龍啦!