2019-06-07
同朋友去完K11行街街,搵到間隱蔽餐廳喺2樓K11 Natural入面,餐廳名都好特別叫「野玩田🌱」,聽個名都估到以「田」為主題,門口仲種咗好多迷你菜,全部自家製有機菜,唔好以為只係普通擺設,呢啲迷你菜就係每碟菜旁邊嘅伴碟☘🍀,可以俾你新鮮品嚐到。餐廳都走簡單樸素風格,全部都係木製餐檯餐椅,中間有張大餐檯仲擺滿綠色植物🌱🌴🌿,俾人感覺好清新舒服,充滿田原的氣息。呢度啱晒崇尚健康嘅朋友,因為呢度食嘅都係超級食物,超級食物比一般食品營養價值更豐富。同埋呢度都講求彩虹飲食法,相信有啲朋友都聽過係咩嚟,就係喺紅、橙、黃、綠、青、紫以及白唔同顏色攝取蔬果,非常健康。一坐低無耐,店員已經主動拎一籃餐包🍞過嚟,餐包鬆軟,仲有脆卜卜嘅脆條。小食方面點咗個雞肉墨西哥餡餅🌯,其實都唔算小食,因為個份量都幾多,有6件,香烤嘅餡餅夾住嫩滑嘅雞肉🐔,新鮮嘅蔬菜🥗,洋蔥等材料,咬落去好juicy,客人仲可以隨自己好味揀選醬汁,有牛油果醬、酸忌廉同埋蕃茄醬🍅。炸蟹餅配芒果乳酪係新菜式,脆炸嘅表皮配點點芒果乳酪,味道酸酸哋,幾醒胃,咬落去熱辣辣,仲啖啖蟹肉,真材實料。主角韓式和牛面配韓式牛肉汁真係不得不介紹,牛肉非常
主角韓式和牛面配韓式牛肉汁真係不得不介紹,牛肉非常滑身,入口稔滑,配合韓式牛肉汁真係美味非常。韓式食物當然唔少得泡菜啦,食得辣嘅都可以試下佢嘅泡菜。
Signature Drinks有好多款🍹🍸,見到餐牌款款都好靚好想試,店員見我哋十五十六,於是就介紹我哋飲Yellow Pineapple tree,佢話個個一飲都會愛上。果然無介紹錯,真係好好飲,好大杯嘅菠蘿沙冰🍍,仲係用真菠蘿打出嚟嘅沙冰,感覺好fresh,菠蘿又香又甜,你絕對會愛上呢!
餐廳仲有特別優惠,7:45之前離座可享有全單75折,相當抵食!